Københavns Vestegns Politi: Nyt fra Brøndby Strand - onsdag den 29. april

Kilde: Københavns Vestegns Politi

Brøndby Strand er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Brøndby Strand er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

To drenge taget i butikstyveri i Glostrup

En politipatrulje rykkede tirsdag den 28. april kl. 16.40 til en anmeldelse om et butikstyveri fra byggemarked på Hermods Allé i Glostrup. En butiksdetektiv havde tilbageholdt to 14-årige drenge, idet de havde stjålet lightergas fra butikken. Patruljen afhørte dem i butikstyveri samt kontaktede deres forældre.

 

To piger taget i butikstyveri i Hvidovre

En politipatrulje kørte mandag den 27. april kl. 16.02 til en anmeldelse om et butikstyveri fra butikskæde i Hvidovre Shoppingcenter på Laurits Olsens Vej. En centervagt havde tilbageholdt to piger på 14 og 15 år, idet de havde stjålet flere kosmetikvarer. Patruljen sigtede den 15-årige, som hun erkendte i øjeblikket. Den 14-årige blev ligeledes afhørt i butikstyveri. 

 

Tre mænd sigtet for butikstyveri i Hvidovre

Mandag den 27. april kl. 15.51 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et butikstyveri fra supermarked på Hvidovrevej i Hvidovre. En butiksdetektiv havde tilbageholdt tre mænd på 51, 43 og 39 år, idet de havde stjålet flere pakker kød. Patruljen sigtede dem for butikstyveri, som de alle nægtede i øjeblikket. 

 

Tyveri fra have i Brøndby

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra have sket mellem søndag den 26. april kl. 19.00 og mandag den 27. april kl. 11.00 på Nybovej i Brøndby. Der var stjålet diverse havemøbler samt krukker. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud i villa i Ballerup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem lørdag den 25. april kl. 15.00 og mandag den 27. april kl. 20.30 på Tranemosevej i Ballerup. Et vindue var opbrudt, og diverse smykker, sølvtøj samt cykler var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud i villa i Hvidovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem freddag den 24. april kl. 17.00 og mandag den 27. april kl. 11.00 på Dryadevej i Hvidovre. Et vindue var opbrudt, og højtalere var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Vær opmærksom på indbrud

Overordnet siger vi: 
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj.

 

Tyveri fra personbil i Rødovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en beige Ford Fiesta personbil sket mellem søndag den 26. april kl. 16.00 og mandag den 27. april kl. 06.30 på Valhøjs Alle i Rødovre. En dør var opbrudt, og personlige effekter samt solbriller var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Undgå tyveri fra bilen

1. Gør det svært for tyven: Luk og lås altid alle døre, vinduer og soltag
2. Frist ikke tyven: Fjern mobiltelefon, GPS-enhed og øvrige værdigenstande, når du forlader bilen
3. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
4. Skræm tyven væk: Overvej bilalarm eller låsebolte på fælge 

 

Tyveri fra varebil i Brøndby Strand

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Peugeot Boxer varebil sket mellem søndag den 26. april kl. 20.00 og mandag den 27. april kl. 06.30 på Tranumparken i Brøndby Strand. En rude var knust, og diverse værktøj samt støvsugere var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Tyveri fra varebil i Rødovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Ford Transit varebil sket mellem søndag den 26. april kl. 23.00 og mandag den 27. april kl. 08.00 på Røngård Alle i Rødovre. En rude var knust, og et kreditkort var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

 

34-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Herlev

En politipatrulje standsede mandag den 27. april kl. 17.20 en 34-årig mandlig bilist på Persillehaven i Herlev. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte i øjeblikket. 

 

28-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Vallensbæk

En politipatrulje standsede tirsdag den 28. april kl. 11.17 en 28-årig mandlig bilist på Holbækmotorvejen ved Vallensbæk. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret, som han erkendte i øjeblikket.  

 

Kørsel uden førerret kan koste bilen

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf. 

 

20-årig mand sigtet for kørsel uden førerret og narkokørsel i Herlev

Mandag den 27. april kl. 22.37 standsede en politipatrulje en 20-årig mandlig bilist på Ettehavevej i Herlev. Manden havde ikke kørekort, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret, som han erkendte i øjeblikket. Han blev desuden skønnet narkopåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for narkokørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han nægtede i øjeblikket. 

 

Narkotikakørsel

Straffen for narkokørsel afhænger af, om der er tale om kørsel med hash i blodet eller kørsel med andre stoffer i blodet. I begge tilfælde er bøden indkomstbestemt og beregnes ud fra årsindtægten.
Kørsel med hash i blodet: Straffen første gang for kørsel med hash i blodet afhænger af THC-koncentrationen, som er inddelt i tre niveauer: Lavt, middel og højt. Her er straffen henholdsvis en halv måneds nettoløn og et klip i kørekortet, en måneds nettoløn og betinget frakendelse af førerretten og en måneds nettoløn og ubetinget frakendelse af førerretten.
Kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet: Straffen første gang for kørsel med andre narkotiske stoffer i blodet er bøde og giver hel måneds nettoløn samt altid en ubetinget frakendelse af førerretten. Gentagen narkokørsel udløser fængselsstraf uanset om, hvilken form for narko der er tale om. Fængselsstraffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde på en måneds nettoløn og afvikling af samfundstjeneste eller behandling mod narkotikamisbrug. Hvis du tidligere har en afgjort spiritussag og efterfølgende kører narkokørsel, betragtes det som anden gang du kører narkokørsel.

 

64-årig sigtet for spirituskørsel i Ballerup

Mandag den 27. april kl. 19.40 standsede en politipatrulje en 64-årig mandlig bilist på Vestbuen i Ballerup. Manden blev skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund. Han erkendte sigtelsen i øjeblikket.

55-årig mand sigtet for spirituskørsel i Søborg

En politipatrulje standsede en 55-årig mandlig bilist på Gladsaxe Ringvej i Søborg mandag den 27. april kl. 17.30. Manden blev skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel samt kørt til politigården i Albertslund til blodprøver. Han erkendte i øjeblikket.

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel. 

 
Flere artikler