Københavns Vestegns Politi: Nyt fra Brøndby Strand - fredag den 15. maj

Kilde: Københavns Vestegns Politi

Brøndby Strand er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Brøndby Strand er i nat nævnt i døgnrapporten fra Københavns Vestegns Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Københavns Vestegns Politi indfører stor indsats med genåbning af butikker

Mandag den 11. maj åbnede hele detailhandlen inklusiv indkøbscentre efter næsten to måneders lukning for at bekæmpe spredningen af Coronavirus. I den forbindelse fører Københavns Vestegns Politi tilsyn i forretninger og storcentre på Vestegnen, hvilket kommer til at fortsætte ifølge chefen for lokalpolitiet i Københavns Vestegns Politi, politiinspektør Allan Nyring. Det handler blandt andet om plads til at holde afstand, antal personer i butikkerne, Covid-19 information og adgang til håndsprit. Læs meget mere om indsatsen på Københavns Vestegns Politis facebookside.

 

28-årig mand sigtet for butikstyveri i Albertslund

En politipatrulje kørte onsdag den 13. maj kl. 11.06 til en anmeldelse om et butikstyveri fra byggemarked på Rørvang i Albertslund. En vagt havde tilbageholdt en 28-årig mand, idet han havde stjålet boremaskiner. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket. 

 

73-årig kvinde sigtet for butikstyveri i Brøndby Strand

Onsdag den 13. maj kl. 17.10 rykkede en politipatrulje ud til en anmeldelse om et butikstyveri fra dagligvarebutik i Brøndby Strand Centrum. Butikkens personale havde tilbageholdt en 73-årig kvinde, idet hun havde stjålet et køkkenredskab samt håndsprit fra butikken. Patruljen sigtede hende for butikstyveri, som hun erkendte i øjeblikket. 

 

25-årig mand sigtet for butikstyveri i Glostrup

Torsdag den 14. maj kl. 16.10 kørte en politipatrulje ud til en anmeldelse om et butikstyveri fra sportsbutik i Glostrup Shoppingcenter. En vagt havde tilbageholdt en 25-årig mand, idet han havde stjålet en jakke. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han erkendte i øjeblikket. 

 

15-årig dreng sigtet for butikstyveri i Taastrup

En politipatrulje kørte onsdag den 13. maj kl. 11.18 til en anmeldelse om et butikstyveri fra sportsbutik i Cityringen i Taastrup. En butiksdetektiv havde tilbageholdt en 15-årig dreng, idet han havde stjålet joggingbukser fra butikken. Patruljen sigtede ham for butikstyveri, som han nægtede i øjeblikket.

 

42-årig mand sigtet for overtrædelse af færdselsloven i Ballerup

Torsdag den 14. maj kl. 14.50 kørte en politipatrulje til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Ballerup Boulevard i Ballerup. En 42-årig mandlig lastbilchauffør skulle svinge til venstre i et kryds, hvor han overså en 69-årig kvindelig bilist, som skulle køre ligeud i vognbanen ved siden af, hvorfor der skete et sammenstød. Kvinden slap med mindre skader, og manden blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet han ikke havde overholdt sin vigepligt. Han erkendte i øjeblikket. 

 

19-årig kvinde sigtet for overtrædelse af færdselsloven i Taastrup

Onsdag den 13. maj kl. 17.40 rykkede en politipatrulje ud til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Blåkildevej i Taastrup. En 19-årig kvinde skulle foretage et venstresving, hvor hun overså en 23-årig kvindelig cyklist, hvorfor der skete et sammenstød. Ingen kom til skade, og den 19-årige blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, idet hun ikke havde overholdt sin vigepligt. Hun erkendte i øjeblikket.

 

56-årig mand sigtet for spirituskørsel i Vallensbæk

En politipatrulje rykkede torsdag den 14. maj kl. 14.12 til en anmeldelse om et mindre færdselsuheld på Holbækmotorvejen ved Vallensbæk. En 67-årig kvindelig bilist havde holdt for rødt i et kryds, hvor en 56-årig mandlig bilist påkørte hende bagfra. Ingen kom til skade, og manden blev skønnet alkoholpåvirket, hvorfor han blev sigtet og anholdt for spirituskørsel. Han blev kørt til politigården i Albertslund til blodprøver, og erkendte sigtelsen i øjeblikket. 

 

Spirituskørsel koster dyrt

Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner. Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra. Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling. Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel. 

 

27-årig mand sigtet for kørsel uden førerret i Brøndby

Onsdag den 13. maj kl. 17.06 standsede en politipatrulje en 27-årig mandlig bilist på Brøndbytoften i Brøndby. Manden var administrativt inddraget førerretten, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte i øjeblikket. 

 

Kørsel uden førerret kan koste bilen

Fører du bil uden førerret, er bøden 7.000 kroner første gang. Anden gang koster det 8.500 kroner. Tredje gang er bøden 10.500 kroner plus at bilen kan konfiskeres. Fjerde gang koster det 14.000 kroner og derefter fængselsstraf. 

 

Tyveri fra varebil i Ballerup

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Iveco Daily varebil sket torsdag den 14. maj mellem kl. 08.00 og kl. 09.00 på Banegårdspladsen i Ballerup. Bilen havde været ulåst, hvorfor der var skaffet sig adgang og stjålet diverse el- og håndværktøj. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Tyveri fra varebil i Hvidovre

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et tyveri fra en hvid Ford Transit Custom varebil sket mellem søndag den 10. maj kl. 00.00 og mandag den 11. maj kl. 06.30 på Høvedstensvej i Hvidovre. En dør var opbrudt, og diverse el- og håndværktøj var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Undgå tyveri fra firmabiler/håndværkervogne

1. Gør tyven utryg: Parkér så vidt muligt et synligt eller befærdet sted med god belysning eller overvågning
2. Gør det svært for tyven: Parkér tæt mod et stakit, hæk eller mur, så adgang til vare- og bagagerum blokeres – og overvej garage
3. Frist ikke tyven: Fjern synligt værktøj og andre værdigenstande. Overvej at opbevare dyrt værktøj et sikkert sted
4. Gør tyvens liv surt: Mærk dit værktøj med synlig gravering eller usynlig lak og registrér dit værktøjs serienumre, tag gerne fotos
5. Skræm tyven væk: Overvej videoovervågning, alarm og gps-tracking – og skilt tydeligt med det

 

Indbrud i villa i Brøndby Strand

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud sket mellem tirsdag den 12. maj kl. 14.30 og onsdag den 13. maj kl. 11.30 på Kildelunden i Brøndby Strand. Et vindue var opbrudt, og diverse møbler var stjålet. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud i villa i Brøndby

Københavns Vestegns Politi modtog en anmeldelse om et villaindbrud netop sket torsdag den 14. maj kl. 02.00 Ved Kirkebjerg i Brøndby. En dør var ulåst, hvorfor der var skaffet sig adgang og stjålet diverse smykker samt mobiltelefoner. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Vær opmærksom på indbrud

Overordnet siger vi: 
1. Gør det besværligt: Huset (låse, døre, vinduer) skal kunne modstå indbrudsforsøg i 3 min. Brug tænd/sluk lys udendørs, tyven kan ikke lide at skabe opmærksomhed. Lim glaslister fast og skru rammen fast med stålskruer. Sæt ekstra beslag på udsatte vinduer, hvor tyven kan have arbejdsro.
2. Gør det risikofyldt: Aftal nabohjælp! Det tyven frygter mest er mennesker, der er opmærksomme. Aftal at passe på hinandens boliger i ferierne – brug nabohjælp (feriekalender). Aftal at I er opmærksomme i hverdagen og reagere hvis i ser noget der stikker ud – brug nabohjælp (advarsler). Hold hækken lav til vejen, så tyven ikke har arbejdsro
3. Brug din sunde fornuft: Ryd op og fjern f.eks. iPad fra vinduet og rod i haven med børnenes legetøj.

 
Flere artikler