Husk råd og regler, når du køber fyrværkeri i Brøndby Strand

Profilbillede
dato

Har du styr på reglerne for køb og anvendelse af fyrværkeri samt de gode råd til, hvordan du sikrest skyder det nye år i gang?

Fra i dag den 15. december 2021 begynder salget af fyrværkeri, og det strækker sig helt til den 31. december 2021. Men det nyindkøbte fyrværkeri må vente i skuret lidt endnu, da det først er lovligt at anvende fyrværkeri fra den 27. december 2021 til og med den 1. januar 2022.

Når du begiver dig ud for at købe fyrværkeri, er det vigtigt, at du kun køber og anvender lovligt fyrværkeri. Det vil sige fyrværkeri, der er CE-mærket, og som kan købes i Danmark. Som privat person er det ulovligt at importere fyrværkeri fra udlandet, også selvom det har et udenlandsk CE-mærke. Sådant fyrværkeri er farligt, og anvendelse af ulovligt fyrværkeri kan risikere at ende med en ulykke.

Sådan sikrer du dig bedst
Det er vigtigt at have sikkerheden i orden, når man har med fyrværkeri at gøre, og selvom noget fyrværkeri er godkendt, kan uforsigtig brug af det give alvorlige skader. Derfor har politikommissær Poul Brix Bjerregaard en klar opfordring til borgerne:

”Husk altid din sunde fornuft når du skyder fyrværkeri af og sørg for at sikre dig bedst muligt ved kun at anvende lovligt fyrværkeri. Derudover er min klare opfordring, at man tager sikkerhedsbrillerne på og husker at holde god afstand.”

Kilde: Bornholms Politi