Brøndby Tandpleje lancerer nye metoder til at fremme tandbørstning hos små børn

Foto: Brøndby Kommune.
dato

Milena på 6 måneder skal få flere til at børste tænder. Nye metoder lanceret af Brøndby Tandpleje.

Brøndby Tandpleje har iværksat en ny indsats for at bekæmpe tandproblemer hos små børn. Formålet er at forebygge huller og smerter i tænderne, især hos de mindste. Overtandlæge Helle Larsen anerkender behovet for nye metoder, da mælketænder også kan blive ramt af huller og tandpine.

På grund af ændrede spise- og drikkevaner er det nødvendigt med større omhu i tandbørstningen. Eksperter understreger vigtigheden af at starte med tandbørstning, allerede inden barnet får tænder.

En ny tilgang til tandbørstning skal gøre denne daglige rutine til en hyggestund. Projektet involverer Milena på 6 måneder og hendes mor Maryanna, som medvirker i en instruktionsvideo. Målet er at gøre tandbørstning til en naturlig del af familiens daglige rutiner.

Brøndby Tandpleje har udviklet flere ressourcer og materialer for at støtte forældre. Når et barn fylder 6 måneder, modtager forældrene et personligt brev. Der er også produceret videoer, plakater og pixibøger med tandbørstesang. Samarbejde med sundhedsplejen og daginstitutioner skal sikre en samlet indsats.

Tandplejen tilbyder desuden hjemmebesøg samt video- og telefonkonsultationer for at kunne hjælpe familier på forskellige måder.

For yderligere information kan Tandplejen Brøndby kontaktes på adressen Gildhøj 19, 2605 Brøndby, telefonnummer 43 28 26 40, eller via email på brondbytandpleje@brondby.dk.

Brøndby Tandpleje har følgende åbningstider: Mandag fra kl. 8:00 til 17:00, tirsdag og onsdag fra kl. 7:30 til 15:00, torsdag fra kl. 8:00 til 17:00, og fredag fra kl. 8:00 til 14:00. Telefonerne er åbne fra kl. 8:00.

Artiklen blev sidst opdateret den 12. juni 2024.

https://www.brondby.dk/om-kommunen/nyheder/2024/06/milena-pa-6-mdr-skal-fa-flere-til-at-borste-taender/

Kilde: Brøndby Kommune